Projecten

IMG_9650

Muziekvoorstelling Het Ezeltje i.s.m. Muziekacademie Den Haag (2023)

Dit illustratieproject was een samenwerking met de Muziek Academie Den Haag. Zij vierden hun 10-jarig jubileum met enkele concerten waarin via muziek en mijn illustraties het muzikale sprookje Ezeltje werd verteld.

10 blazers ontmoeten mijn illustraties op het podium van bibliotheek Waldeck, de Muziekacademie en in de foyer van Amare den Haag. De spelers waren een mooie mix van professionele en niet-professionele muzikanten. Het is een project dat mij nauw aan het hart ligt, omdat het live klassieke muziek, educatie en illustratie samenbrengt.

De Tovernotenboom (2020)

In 2020 maakten Theo en Noor van de Wetering een tweede prentenboekje De Tovernotenboom. Dit werd uitgegeven door uitgeverij Boekscout.

In het verre Bergenland wonen twee zusjes in het bos. Naast hun huisje staat een grote notenboom, met noten die niet alleen lekker zijn, maar ook muzikaal. Iedereen die er van eet, gaat spontaan zingen! Op een zekere avond worden de zusjes belaagd door drie hongerige trollen die snakken naar mensenvlees. Met hulp van de tovernoten komt het toch tot een goed einde.

De Tovernotenboom werd geïnspireerd door het muziekstuk Phantasy Quartet van Benjamin Britten. 

Floor het ijskonijn (2017)

In 2017 maakten Theo en Noor van de Wetering een eerste voorleesboekje Floor het ijskonijn. Dit werd uitgeven door uitgeverij Boekscout.

Floortje het ijskonijn is anders dan al de andere konijnen. Ze heeft gekke lange oren, waar ze vaak over struikelt. Daarom wil niet iedereen in het konijnendorp haar vriend zijn. Dat maakt Floortje verdrietig. Wanneer het winter wordt, gebeurt er iets ergs. Daardoor zal alles anders worden.