Hobokwartet Driekwartplus is eind 2013 ontstaan uit een toevallige samenwerking tussen Noor van de Wetering, Esther Damsma-in ‘t Groen (viool) en Martijn Plomp (viool/altviool) en Winde Reijnders (cello).  Hun debuut maakten zij in Utrecht met het althobokwartet van Jean Francaix en Mazurka-Nocturne van Bohuslav Martinu voor hobo, twee violen en cello. In 2016 verliet Martijn Plomp het kwartet en maakte daarmee plaats voor Irma Haverkamp op altviool.
Driekwartplus blijft mooie werken voor deze bezetting ontdekken en speelt deze muziek met veel plezier op verschillende plaatsen in Nederland. Naast een kwartetbezetting spelen de kwartetleden ook in diverse andere samenstellingen.

 

Programma’s

Er was eens… sprookjestaferelen voor hobo en strijkers 
Veel componisten zijn geïnspireerd geraakt door de bijzondere combinatie van hobo met strijkers. Dit levert sprookjesachtige muziek op waarbij de luisteraar geprikkeld wordt om zijn fantasie de vrije hand te geven. Hobokwartet Driekwartplus neemt u mee langs romantische, swingende en soms ook duistere sprookjestaferelen met muziek van o.a. Bohuslav Martinu uit ongerept Tsjechië, Jean Françaix uit sprankelend Frankrijk en Benjamin Britten in pastoraal Engeland.

Dit programma duurt ruim een uur.

Tuttig Tea
Engelse ‘tuttigheid’ terwijl het dat zeker niet is… Drie componisten die in hun tijd als behoudend én een klein beetje tuttig werden beschouwd, blijken prachtige, schilderachtige muziek te hebben gemaakt die door Driekwartplus zeker gewaardeerd wordt. Dit programma bestaat o.a uit het Phantasy Quartet van Ernest Moeran, het hobokwartet van Gordon Jacob en het hobokwartet van Malcolm Arnold.

Dit programma duurt ruim een uur.

U kunt het Hobokwartet Driekwartplus boeken voor een optreden op maat. U kunt hiervoor per email informatie aanvragen: driekwartplus@gmail.com . Meer informatie over de komende concerten vindt u in de agenda.