Hobokwartet Driekwartplus

Noor van de Wetering (hobo), Esther Damsma-in ’t Groen(viool), Irma Haverkamp (altviool) en Winde Reijnders (cello) zijn de vier bevlogen leden van hobokwartet Driekwartplus. Sinds 2013 spelen wij het mooie repertoire voor deze bijzondere bezetting: de heldere klank van de hobo en de rijke kleuren van de althobo combineert prachtig met het warme geluid van de strijkers. Wij laten dit graag aan u horen!
Driekwartplus specialiseert zich in kleinschalige concerten van hoog niveau. Wij vertellen bij ieder concert veel over de muziek die we uitvoeren en genieten ervan om deze mooie muziek dichtbij ons publiek te brengen.

 

Programma’s

Er was eens… sprookjestaferelen voor hobo en strijkers 
Veel componisten zijn geïnspireerd geraakt door de bijzondere combinatie van hobo met strijkers. Dit levert sprookjesachtige muziek op waarbij de luisteraar geprikkeld wordt om zijn fantasie de vrije hand te geven. Hobokwartet Driekwartplus neemt u mee langs romantische, swingende en soms ook duistere sprookjestaferelen met muziek van o.a. Bohuslav Martinu uit ongerept Tsjechië, Jean Françaix uit sprankelend Frankrijk en Benjamin Britten in pastoraal Engeland.

Dit programma duurt ruim een uur.

Tuttig Tea
Engelse ‘tuttigheid’ terwijl het dat zeker niet is… Drie componisten die in hun tijd als behoudend én een klein beetje tuttig werden beschouwd, blijken prachtige, schilderachtige muziek te hebben gemaakt die door Driekwartplus zeker gewaardeerd wordt. Dit programma bestaat o.a uit het Phantasy Quartet van Ernest Moeran, het hobokwartet van Gordon Jacob en het hobokwartet van Malcolm Arnold.

Dit programma duurt ruim een uur.

U kunt het Hobokwartet Driekwartplus boeken voor een optreden op maat. U kunt hiervoor per email informatie aanvragen: driekwartplus@gmail.com . Meer informatie over de komende concerten vindt u op de website hobokwartet.nl