IMG_2346 (2) klein Wie hobo speelt, weet dat het spelen op slechte rieten je soms het plezier in het spelen ontneemt. En als je op goede rieten speelt, het spelen veel makkelijker lijkt dan anders.

Ik verkoop hoborieten op bestelling. Deze maak ik zelf met de hand, waarbij ik probeer zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de behoefte van de hoboïst.

Rieten kun je in veel verschillende stijlen maken. Ik heb me gespecialiseerd in het maken van rieten volgens de Nederlandse school én rieten die meer ‘Belgische school’ zijn. Nederlandse school rieten zijn rieten van wat dikker hout, met een koperdraadje en een lange spiegel. De ‘Belgische school’ rieten, zijn doorgaans op een langere stift, met dunner uitgestoken hout en met een kortere spiegel.

Wanneer je rieten bestelt, kun je meteen jouw voorkeuren (een lichter of zwaarder riet, eventueel ook de stiftlengte) en adresgegevens aangeven. De rieten worden dan naar je toegestuurd, de levertijd is één tot twee weken. Bij iedere bestelling worden verzendkosten gerekend.

Mocht je er met al deze opties niet uitkomen, neem dan gerust contact op. Ik help je graag verder met het zoeken naar een passend riet.

Vanuit hygiënisch oogpunt mogen rieten nooit retour worden gestuurd. Dat is vervelend als het riet niet helemaal naar je zin blijkt te zijn. Daarom heb ik een korte uitleg geschreven met tips om je riet zelf aan te passen.
Veel plezier met Eerste hulp bij rietenstress

Prijslijst hoborieten, althoborieten & hobo d’amore rieten

Type riet Stiftlengtes Prijs
Hoboriet Nederlandse school
(half afgewerkt)
42 mm stift
45 mm stift
47 mm stift
€ 14,95
Hoboriet Nederlandse school
(licht – medium – zwaar)
42 mm stift
45 mm stift
47 mm stift
€ 17,95
Hoboriet Belgische school
(half afgewerkt)
47 mm stift € 14,95
Hoboriet Belgische school
(medium – zwaar)
47 mm stift € 17,95
Hobo d’amore riet 1 lengte € 17,95
Althoboriet 1 lengte € 17,95
Cursusriet
(opgebonden met voorgevormde spiegel)
42 mm stift
45 mm stift
47 mm stift
€ 8 ,00

Rieten bestellen kan via contact.