IMG_2346 (2) klein Wie hobo speelt, weet dat het spelen op slechte rieten je soms het plezier in het spelen ontneemt. En als je op goede rieten speelt, het spelen veel makkelijker lijkt dan anders.

Ik verkoop hoborieten op bestelling. Deze maak ik zelf met de hand, waarbij ik probeer zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de behoefte van de hoboïst.

Rieten kun je in veel verschillende stijlen maken. Ik heb me gespecialiseerd in het maken van rieten volgens de Nederlandse school én rieten die meer volgens ‘internationaal’ model worden gemaakt, waar veel Europese hoboïsten op spelen. Nederlandse school rieten zijn rieten van wat dikker hout, met een koperdraadje en een lange spiegel. De  rieten met ‘internationaal’ model, zijn doorgaans gemaakt op een langere stift, met dunner uitgestoken hout en met een kortere spiegel.

Vanaf half juli 2019 is het niet meer mogelijk om via deze site rieten te bestellen. Je kunt hiervoor terecht in mijn nieuwe webshop!

Neem een kijkje op Oboestuff.com voor heel veel verschillende rieten voor hobo, althobo en d’amore. Je kunt hier kiezen uit allerlei types, de rieten worden dan thuisbezorgd binnen 7 werkdagen.

Ook kun je hier nog andere leuke artikelen vinden speciaal voor (het maken van) rieten. Neem een kijkje  de webwinkel!

Mocht je er met al deze opties niet uitkomen, neem dan gerust contact op. Ik help je graag verder met het zoeken naar een passend riet.